top of page

Motstånd

Tidigt i min verksamhet med behandlingar stötte jag på ordet motstånd. Eftersom vi har förmåga att skapa det vi vill så frågar man sig givetvis varför det man vill inte är här just idag.


Just därför att det finns ett motstånd. Men många tänker, jag vill ju, det har ingen betydelse om det finns ett inre motstånd. Man kan inte blanda ihop motstånd och vilja.

Vad ett motstånd består av kan svårt att veta utan att noga forska i saken. För att visa hur komplext det kan vara så stötte jag på en klient som hade väldiga besvär med benen. I min bok, kroppen talar till dig, så pratades det om motstånd mot att gå till jobbet, plus en hel del annat. Hen har jobb och visst var det inte med glädje som hen gick till jobbet men heller inte med särskilt negativa tankar. Men jag beslöt ändå att göra behandling på just det.

Jag började med ett ljusbad på distans i detta fall. Det kändes från början ganska långt från den kroppsliga orsaken men efter några dagar och lite kommunikation med klienten framkom att han lämnades på dagis, som det hette då och var jätteledsen, föräldrarna sa förstås att de skulle till jobbet men för en 2-3 åring var det en information som han inte hade någon referens till och som han inte begrep. Han trodde inte att föräldrarna skulle komma tillbaka och hämta honom. Så i hans fall bestod motståndet, som satt i hans ben, av ett mycket större och djupare sår, dvs övergivenhet, att bli lämnad.

Så om du befinner dig i en situation som du inte tycker är vad du vill kan det finnas en djupare okänd anledning, ett motstånd, mot att förverkliga det man vill.


Exempel på motstånd:

Motstånd mot att bli frisk Motstånd mot att jobba eller få jobb Motstånd mot framgång Motstånd mot överflöd etc


Man behöver inte veta från början varför man har ett motstånd, det kommer att uppenbara sig under behandlingsgången. Huvudsaken att man förstår att det är massivt och kan innehålla många olika ”sår” och som i detta fall något oerhört viktigt.


Man kan läka på många sätt förstås som att skicka reiki för att hela motståndet, korrigera om man kan det eller ett ljusbad som jag nämnde. Ljusbad är en shamansk healingform där man går ner i det undermedvetna med hjälp av andningen och får kontakt med det som motståndet handlar om. Ljusbad går att göra både på plats och på distans. Vill du veta mer kontakta mig gärna.


Nästa Reikiträff är den 21 oktober, anmäl om du kommer. Du behöver ha gått minst Reiki grundkurs.

En Usui Grundkurs med Holy Fire 3 blir den 17-18 oktober på Reikicentrum. Kanske har du en partner som kan vara intresserad eller någon i bekantskapskretsen.

Missa inte Lars Karlströms föredrag med inspiration om hur man kan tänka de 4 november 18-21.

Hör av dig om du önskar någon annan kurs och du som är intresserad av Villkorslös kärlek, New shamballa, speciellt viktig i denna tid – håll utkik det blir ett tillfälle snart.

Vänliga hälsningar,

Liliann Gustavsson


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page