top of page

Rädsla är vår enda fiende

Just i dessa tider är rädsla allestädes närvarande i nyheter och tidningar. Rädslan att dö hindrar många från att leva. Läste just ett citat ”inte visste jag att alla dagar som kom och gick var livet”


I vårt dagliga strävsamma liv kan livet kännas oändligt långt. Men så fort vi ser tillbaka på livet känns det väldigt kort. Precis på samma sätt förhåller det sig med framtiden. Den känns väldigt lång och nästan evig. Men den är oändligt kort. Därför måste vi utnyttja den tid vi har med så hög livskvalitet som möjligt. Rädslan kan stänga in oss för den är otroligt stark och för att våga möta våra rädslor måste vi således bli starkare än rädslan. Hur blir man det? Ja, att ge sig själv Reiki varje dag är ett bra sätt, du som kan distansreiki (reiki 2 i både Usui och Angelic reiki) kan skicka Reiki för att läka rädslan.

En del rädslor är så starka så man måste ta ”isär” dem till många små rädslor och börja där. Man kan också boka en behandling ett s k ljusbad om man är modig nog att möta sin rädsla.


Att släppa sina rädslor kräver en stor viljeansträngning och envishet men med de verktyg vi har går det mycket lättare. För så länge vi håller fast vid vår rädsla grundad i gårdagen kan vi inte ta emot, ge kärlek idag och under tiden rinner livet förbi. Vad är en rädsla? Det är de samlade erfarenheterna vi fått då vår stolthet fått sig en törn, när en vänskap tog slut, när vi förlorade ansiktet, jagades av ensamhet och sorg, förlorade tryggheten eller någon närstående eller den största av dem alla rädslan för döden. En känsla alltså och en känsla kan förändras, den är inte evig. Men det första steget är alltid medvetenhet. D.v.s. att kunna se var rädslan begränsar och kanske till och med varför. Ett exempel är en person som alltid blir kär i någon som är otillgänglig på ett eller annat sätt. Kanske finns det en rädsla för att bli avvisad som styr och under tiden rinner livet förbi.

Det finns alltid tillräckligt mörker för att göra oss ledsna. Men det finns också lika mycket ljus för att göra oss lyckliga. Du bestämmer själv hur du vill ha det.


Börja leva redan nu. Sök harmoni. Även om du själv kan Reiki kan man unna sig själv att få en härlig hel behandling hos någon annan. Vill du byta med någon i vår grupp Reikiforum, skriv där. Man kan också byta Reikiskick med någon annan. Hos oss kan man också boka och har man gått en kurs kan man få en individanpassad specialbehandling av mig och Bengt för 600 (ord pris 800). Boka på 0701 30 44 24.


Digital Reikiträff

Vi kommer att ha en digital Reikiträff den 10 december kl 18. Via Zoom. Kontakta oss om du vill vara med, du får då en länk som du kan klicka på.


Nästa kurs Nästa kurs är en pendelkurs 17 november kl 17. En lekfull och rolig kväll där du tar med din egen pendel men övrigt material får du på kursen. Reikicentrum Stubbgatan 4. Sen blir det en Angelic Reiki grundkurs 8-10 januari. Söker du en speciell kurs kontakta oss så ordnar vi det.

Vill önska alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR. Ge dig själv nyårslöfte att släppa rädslor under 2021.


Vänliga hälsningar,

Liliann & Bengt
19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Livet

A journey will have pain and failure. It is not only the steps forward that we must accept, it is the stumbles, the trials. The knowledge that we will fail, that we will hurt those around us. But if w

Nya priser på kurser 1 jan 2024

Angelic Reiki 1 och 2 4 500 kr Angelic Reiki 3 och 4 4 700 KR Professionell utövare 4 400 kr Master Teacher 6 600 kr New shamballa 7 800 kr Merkabah 10 600 kr Holy Fire 1 3 600 kr Holy Fire 2

Comments


bottom of page