top of page

Reikidag i Lidköping

Reiki: En Väg till Inre Harmoni

I dagens stressfyllda värld är det inte ovanligt att känna sig överväldigad av krav och oro. Låt oss utforska Reiki - en uråldrig, men ändå modern, terapiform som erbjuder en resa mot välbefinnande.

Reiki är mer än bara en terapiform. Det är en holistisk metod som fokuserar på att återställa balansen mellan kropp, sinne och själ. Ordet "Reiki" kommer från japanska, där "Rei" betyder universell och "Ki" står för livsenergi. Reikiutövare tror att vår hälsa och välbefinnande är kopplade till flödet av denna livsenergi inom oss.

På Hälsohuset i Lidköping, den 14 oktober, samlades 12 Reiki-utövare från Reikicentrum Lidköping för att bjuda in allmänheten till en prova-på-dag. Men vad gör Reiki så lockande i vårt hektiska samhälle?


1. Stresshantering: Reiki syftar till att minska stress och främja avslappning. I en tid där stressen kan vara överväldigande, är Reiki en möjlighet att hitta en stund av lugn.

2. Hälsosam balans: Vår moderna livsstil med ständigt ökande krav skapar en hård påfrestning på vår hälsa. Forskning stödjer att konstant stress negativt påverkar oss. Reiki erbjuder en metod för att återställa den inre balansen som ofta går förlorad i vardagens tumult.

Bengt-Arne Gustavsson, ordförande i Reikiförbundet, är entusiastisk över det ökande intresset för Reiki. Medlemsantalet växer stadigt, vilket tyder på att allt fler söker alternativa sätt att hitta lugn och balans i sina liv. Reiki är inte bara en terapiform; den är också godkänd som friskvård.

Reiki har en fascinerande historia. Ursprungligen upptäcktes det för över 100 år sedan i Japan och har sedan spridit sig över hela världen. Det har hjälpt människor att återupprätta balansen mellan kropp, sinne och själ.

Om du letar efter ett sätt att bryta stresscykeln och finna inre ro, kan Reiki vara det svar du söker. Det är en enastående metod som hjälper dig återupptäcka ditt inre lugn och balans i en hektisk värld. Ta steget in i Reikins värld och upplev harmonin det kan erbjuda.

Så, oavsett om du är nyfiken på alternativa terapiformer eller bara behöver en paus från vardagens stress, kan Reiki vara en spännande möjlighet att utforska. Det är en resa mot inre harmoni och välbefinnande som kan vara värd att ta.


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Livet

A journey will have pain and failure. It is not only the steps forward that we must accept, it is the stumbles, the trials. The knowledge that we will fail, that we will hurt those around us. But if w

Nya priser på kurser 1 jan 2024

Angelic Reiki 1 och 2 4 500 kr Angelic Reiki 3 och 4 4 700 KR Professionell utövare 4 400 kr Master Teacher 6 600 kr New shamballa 7 800 kr Merkabah 10 600 kr Holy Fire 1 3 600 kr Holy Fire 2

Comments


bottom of page